Wat kun je doen in Palma?

Palma is de hoofdstad en de grootste stad op het eiland Mallorca, en van de hele eilandengroep de Balearen, waartoe ook Ibiza en Menorca behoren. Er wonen zo’n 400.000 mensen in de stad, ongeveer de helft van het aantal inwoners van het hele eiland. Vooral in de zomer trekt Mallorca heel veel toeristen, waarvan een groot deel in en rond de hoofdstad te vinden is. Het vliegveld is genoemd naar de hoofdstad; Palma de Mallorca Airport.

Wat is er te doen in Palma?

Kathedraal van Palma – La Seu

Palma staat bekend om het lekkere weer, maar behalve aan het strand liggen zijn er ook veel mooie oudere gebouwen. Het kathedraal van Palma bijvoorbeeld, ook wel La Seu genoemd. Het is een Gotische kerk, gebouwd door koning James I van Aragon in het jaar 1229. Het duurde nog bijna 400 jaar voordat hij echt af was. Van binnen is de kerk erg mooi en vooral perfect om de warmte van Palma te ontvluchten. De kerk wordt geroemd door de lichtval door de ramen.

Basilica de Sant Francesc

De Sant Francesc basiliek is een Gotische kerk in het hart van Palma. De eeuenoude kerk is dan wel gebouwd in de 13e eeuw, in de 17e eeuw werd het getroffen door de bliksem waarna het drastisch gerenoveerd moest worden. Ontdek hier de geschiedenis van Mallorca, met tombes van beroemde Mallorcanen. Deze kerk kun je eigenlijk niet missen als je in Mallorca bent en aangezien de toegangskaartjes slechts €3 kosten.

Passeig de Born – een prachtige winkelstraat

Ook mooi is de Passeig de Born. Een prachtige en luxe winkelstraat waar je ook lekker wat te eten kunt kopen. Koop bijvoorbeeld een tapas en je kunt (mits je van winkelen houdt) uren rondlopen over de Passeig de Born. Er staan ook vaak een aantal straatartiesten dus amusement is er ook.  Door de bomen is er een soort permanente schaduw, heerlijk als je niet de hele dag in de zon van Palma wilt lopen.

Waar Palma nog meer goed voor is – winkelen

Je kunt natuurlijk ook gewoon door de stad lopen. Behalve op Passeig de Born kun je overal in de stad prima tapas eten en winkelen. Met de Spaanse zon erbij maakt dit het al snel tot een perfecte dag in de vakantie. Loop ook een paar kleine straatjes en steegjes in om onverwachte dingen tegen te komen zoals kleine tapas-tentjes of kleinere winkeltjes met bijzondere spulletjes. Natuurlijk zijn er ook nog goede winkelstraten zoals Carrer Sant Miquel, of de Carrer Sindicat. Er zijn ook mooie pleinen zoals Paza Major. Een van de oudste gebieden is de PAsseig per l’Artesania. Vind hier de echte Mallorcaanse producten zoals parels en glas. Veel plezier!