Wat kun je doen op het eiland Mallorca?

Op het eiland Mallorca zijn genoeg dingen te doen. Het staat bekend om de goede stranden, maar ook om de prachtige natuurgebieden. Verder zijn er ook nog genoeg dorpjes te vinden die erg leuk zijn om te bezoeken. Van oost naar west: een beknopt overzicht.

Valldemossa

Valldemossa is een prachtig en klein bergdorpje met een mooi klooster. Er lijkt niets aan de hand te zijn met dit dorpje, maar toch is het een van de mooiste bezienswaardigheden. De Poolse componist Chopin heeft er namelijk 3 maanden lang gewoond. Het klooster waar hij heeft gewoond staat er nog. Het is niet alleen dit feit dat Valldemossa erg bekend maakt; de omgeving is ook gewoon prachtig. De kustplaatsen van Mallorca zijn allemaal vrij identiek, maar dankzij de prachtige bergachtige omgeving (haast schilderachtig) is Valldemossa gewoon een klasse apart.

Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana is de bergketen in het noorden van Mallorca. Het heeft sinds juni 2011 een UNESCO World Heritage Status.  De Puig Major is met 1445 meter de hoogste berg in de keten, helaas is de top van de berg militair gebied. Af en toe ligt er sneeuw op de toppen, dit is nooit veel. Dit maakt het ideaal voor heerlijke hikes. Er zijn kleine dorpjes verscholen wat het een heel interessant gebied maakt. Ook met de auto is het gebied perfect toegankelijk. Aangezien het de enige bergketen op Mallorca is, ligt het dorpje Valldemossa ook in de Serra de Tramuntana. Dus mocht je hierheen gaan, vergeet dan ook niet Valldemossa te bezoeken!

Cuevas del Drach

De Cuevas del Drach zijn de druipsteengrotten van Drach. Het is een echte aanrader op Mallorca; er zijn vier hele mooie verbonden druipsteengrotten met in het midden een relatief groot meer. Je kunt erin komen via Porto Cristo, in oostelijk Mallorca. De grotten zouden volgens experts meer dan 10 miljoen jaar oud zijn. Doordat het water van de Middellandse Zee op het plafond drukt, druppelt het water heel langzaam naar binnen. Een toegangskaartje kost 12 euro, maar helaas komen er heel erg veel mensen op af. Het grootste nadeel van de duipsteengrotten van Drach zijn dus dat er erg veel mensen in de grotten zijn. Alsnog is het een aanrader om te bezoeken, veel van dit soort grotten zijn er niet ter wereld en het is weer eens wat anders dan de zon en het strand!

Andere bezienswaardigheden op Mallorca

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen om te doen in Mallorca. De promenade aan het strand bijvoorbeeld; geweldig mooi maar helaas ook erg toeristisch. Dat is iets wat je alsnog hebt op Mallorca; massa-toerisme. Het maakt het eiland er niet mooier op deze mooiheid is waarschijnlijk de reden dat Mallorca zo populair is!